Ieeww!! Mijn hond eet poep!

Gepubliceerd op 31 mei 2021 om 16:14

Ieeww!! Mijn hond eet poep..

Voor ons als baasje iets super smerigs, voor onze hond vrij normaal.. Tenminste, ze zien het in ieder geval niet zoals wij. Wist je dat hier zelfs een naam voor is? Ze noemen dat coprofagie.

Bij sommige dieren is dit essentieel voor een goede darmflora. Zoals konijnen, cavia's en ratten. Maar onze honden hebben het niet nodig voor een goede darmflora.

In 2005 heeft de universiteit van Wageningen hier onderzoek naar gedaan:6% eet de eigen poep,9% eet poep van andere honden,85% eet poep van andere dieren,33% vertoont een combinatie van 2 van de bovenste 3 opties,11,6% eet echt alle poep die hij tegen komt, ongeacht van wie het afkomstig is.

Er zijn heel veel feiten en fabels die zouden helpen, zoals:- Eierkoeken geven (liefst zo goedkoop mogelijk)- Knoflookpoeder door het eten doen (bij eten van eigen ontlasting)Welke "tip" heb jij wel eens gehad?

Bij coprofagie heb in je twee soorten. Het eten van eigen ontlasting en het eten van andermans ontlasting. Pups eten bijna altijd een bepaalde tijd hun eigen ontlasting. Dit komt doordat de moeder dit doet in het nest, om het nest schoon te houden. Dit gedrag nemen ze over, maar neemt vanzelf ook weer af. Het eten van de poep van een andere hond, kan verschillende oorzaken hebben. Het kan kortweg zijn omdat de drol gewoon super lekker is.. Wanneer een hond een botje heeft gegeten of bijvoorbeeld frolic krijgt, dan zit de ontlasting nog vol van onverteerde deeltjes "snoep". Dit maakt een drol voor jou hond gewoon een lekker hapje. Hoe vies dit ook klinkt voor ons. Maar het kan ook zijn dat je hond iets mist in zijn voeding. Wanneer je brokken geeft met een mindere voedingswaarde of wanneer er een disbalans is in de darmflora. Bijvoorbeeld door een wormenkuur, parasieten of bij ziekte.

Heeft jouw hond hier last van? Zorg dan dat je honden uitlaatveldjes en uitlaatstroken eventjes mijdt. Probeer je hond af te leiden wanneer je toch een drol ziet liggen en beloon hiervoor. Dreigt hij toch een hapje te nemen, dan ben je te laat. Ga hier niet voor straffen, want dan is de kans groot dat je het gaat verergeren. Volgende keer beter! Daarnaast moet je gaan kijken naar de oorzaak. Waarom eet mijn hond poep? Wat kan helpen is een weekje versvlees om de darmflora weer te voorzien van goede bacteriën.

Meer weten? App/bel/mail gerust!

Liefs Sabrina 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.