Speuren

Iedere hond kan speuren!
De neus van een hond is veel beter ontwikkeld, dan wij ooit zouden kunnen denken. Hierdoor kan iedere hond speuren, maar niet iedere hond heeft hier het concentratievermogen voor. Dit gaan we opbouwen tijden de speurlessen van BySabrina. De lessen zijn één-op-één en daardoor kunnen we alles stap voor stap opbouwen, op jullie tempo. Speuren wordt ook regelmatig ingezet tijdens gedragstherapie. Is jou hond angstig, snel overprikkeld of niet zo sociaal in omgang met andere honden? Geen probleem, hier houden wij rekening mee.

Waarom speuren:
Speuren biedt uw hond geestelijke uitdaging. Door samen sporen uit te werken leert u samenwerken met uw hond, beter naar uw hond te kijken en groeit hierdoor jullie band.
Speuren is voor de hond als een boek lezen. Even helemaal wegduiken in een verhaal/spoor en de wereld om je heen even helemaal vergeten. Het verbeterd het concentratievermogen van uw hond en geeft zowel bij hond als baas een voldaan gevoel.
Een hondenneus is zoveel beter ontwikkeld dat die van ons. Kom jij ontdekken hoe goed de neus van jou hond werkt?

Wat is speuren BySabrina:
Tijdens de speurlessen gaan we opzoek naar een vermist persoon. De hond leert de menselijke geur van de vermiste persoon uit te filteren van de rest van de geuren in de omgeving, om zo de vermiste persoon terug te vinden. Dit bouwen we stap voor stap op, op een positieve en leuke manier. Met aandacht voor hond en baas, want jullie staan centraal!

Benodigdheden:
Om te kunnen beginnen met speuren BySabrina heb je een passend tuig voor uw hond nodig. Mocht u geen tuig hebben voor uw hond, dan heb ik die eventueel voor de eerste les te leen (graag van tevoren aangeven). U krijgt dan ook uitleg waar u op moet letten bij het kopen van een passend (speur)tuig. Ook is het belangrijk dat u water voor uw hond voor tijdens de les bij heeft. Speuren is voor een hond erg intensief en dorstig! De overige benodigdheden worden verzorgd. 

Locatie:
Het begin van de lessen vindt altijd plaats in de bossen van de mortel. Wanneer de basis gezet is, gaan we ook regelmatig naar andere locaties. Zoals open gebieden, industrieterrein en de woonwijk. Maar ook kunnen we in het bos werken aan verschillende moeilijkheidsgradaties. Doordat de lessen één-op-één zijn, kunnen we werken op jullie tempo en niveau.