Hoe zie jij jouw hond?

Gepubliceerd op 31 mei 2021 om 16:21

Hoe zie jij jouw hond?

Vroeger moest je als baas dominant zijn en boven je hond staan. Het optillen van een hond of het op de bank laten van je hond was echt not done! Hiërarchie, dominantie, onderdanig, je hond moet maar luisteren, hij moet het maar doen… Enzovoort enzovoort..

In deze tijd zijn woordkeuzes ook nog eens super belangrijk. Training is ineens een gek woord, beloningsvrij opvoeden is hip en we vermenselijken onze huisdieren. Maar wanneer doe je het nou goed?! Ik vind dat je moet doen wat voor jou goed voelt, zolang je het welzijn van je hond bovenop stelt!

Ik zie mezelf als teckelmoeder van mijn geweldige dwergteckel kind Babs! Wij zijn samen een team en dat betekend dat ik mezelf niets beter voel dan haar. Als teckelmoeder wil ik dat ze gelukkig is, zo stressvrij mogelijk leeft en mag doen wat haar gelukkig maakt. Maar als moeder zijn er ook bepaalde regels. Zoals niet schooien, niet op de bank (wel op schoot), komen als ik je roep, niet lelijk doen tegen mensen op straat, niet onze kippen vermoorden als ze loslopen in de tuin en netjes alle brokjes opeten. Dit zijn wel allemaal regels waar dat we samen voor werken en gaan voor succes om deze te behalen. Zolang het welzijn van Babs voorop staat.

Dit betekend ook dat als we ergens zijn en ze zich daar niet op haar gemak voelt, ik me ook niet op mijn gemak voel. Is het dan slecht om haar voor haar eigen rust in de auto te zetten? Of misschien lekker een avondje alleen thuis te laten? Ik ben van mening van niet!

Hoe zie jij jouw hond?

Liefs Sabrina


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.